ابزار ثابت

فروشگاه ابزارالات صنعتی

تماس شبانه روزی

021-66715011

هوش مصنوعی چگونه صنعت ابزارآلات را متحول می‌کند؟

تهران خیابان امام خمینی روبه روی پاساژ ابزار یراق کوچه سلطانی پلاک 1

aminsabeti208@gmail.com

شنبه تا چهار شنبه 8 تا 16

09120181871

هوش مصنوعی چگونه صنعت ابزارآلات را متحول می‌کند؟
133
3 سپتامبر 2023
nokarto

اگر تا پیش از این همه افتخار انسان درباره صنایع، محدود به این می‌شد که او توانسته یک ماشین را به گونه‌ای برنامه‌نویسی کند که در صورت بروز مشکلات مشخص، پاسخ‌های مشخص را به صورت خودکار ارائه دهد، حالا با ظهور «هوش مصنوعی» انسان مجبور است این افتخارات را با ماشین دست‌ساز خودش شریک شود! زیرا ماشین یا ابزاری که مجهز به هوش مصنوعی شده باشد، می‌تواند بروز مشکل آینده را هم پیش‌بینی کند و نسبت به جلوگیری از آن، اقدام مناسب را انجام دهد. در حقیقت، هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین می‌توانند داده‌های عملکرد را تجزیه و تحلیل کنند و نتایج بهینه‌سازی را فراتر از آنچه انسان‌ها می‌توانند انجام دهند، ارائه کنند. در این مقاله درباره تأثیر هوش مصنوعی بر صنعت ابزارآلات بیشتر می‌خوانیم.

آنچه در این مطلب مرور خواهد شد:

  • هوش مصنوعی و کاهش هزینه
  • هوش مصنوعی و امکان ریشه‌یابی موفقیت در صنعت ابزارآلات
  • هوش مصنوعی و بیرون راندن نیروی انسانی از صنعت
  • مزایای استفاده از هوش مصنوعی در صنعت
  • چه ابزارهایی با کمک هوش مصنوعی ساخته می‌شوند؟

هوش مصنوعی و کاهش هزینه‌ها در صنعت ابزارآلات:

اجازه دهید این بخش را با ذکر مثالی از یک نام آشنا شروع کنیم؛ همانطور که می‌دانید، بخش مهمی از مخارج گوگل صرف خنک کننده‌های سرور می‌شود. هوش مصنوعی این هزینه را تنها پس از چند ماه استفاده، به‌طور متوسط تا 30 درصد کاهش داد. نتایج نشان داد که تداوم استفاده از این فناوری و برخورداری از داده‌های عملکرد موجب افزایش پتانسیل بهینه‌سازی می‌شود. این تجربه اثبات می‌کند هوش مصنوعی می‌تواند زمان راه‌اندازی تولید را کاهش دهد و از سوی دیگر کارایی و کیفیت قطعه کار و همچنین بهره‌وری را برای دستیابی به سود بیشتر بالاتر ببرد و در نهایت به فروشگاه‌ها کمک کند تا از آزمون و خطاهای قدیمی عبور کنند.

هوش مصنوعی و امکان ریشه‌یابی موفقیت در صنعت ابزارآلات

در گذشته‌های دور، فروشگاه‌ها  تلاش می‌کردند تا نتایج خوب خود را مجددا تکرار کنند. باتوجه به اینکه ماشین‌ها نمی‌توانستند دیدگاه دست اول و مناسبی در مورد عملکرد خود ارائه دهند و صراحتا به دلایل حصول موفقیت اشاره کنند، مهندسان قطعات مناسب را شناسایی می‌کردند و از اپراتورهای خط تولید در مورد نحوه دستیابی به آن سطح از کیفیت پرس و جویی داشتند، اما فایده‌ای نداشت. حتی با وجود اینکه سرکارگران یادداشت‌هایی را صورت داده بودند، باز هم بسیاری از فروشگاه‌ها نتوانستند روزبه‌روز موفقیت کسب کنند و تجزیه و تحلیل آن حجم از داده‌های روبه‌رشد از طریق تجزیه و تحلیل ماشینی، کار را برای دستیابی به پردازش به‌موقع عملیات سخت می‌کرد تا اینکه هوش مصنوعی به صنعت راه پیدا کرد. برای مثال، در یک دستگاه CNC مجهز به سیستم هوش مصنوعی، کلکتور می‌تواند تمامی اطلاعات را از تمامی بخش‌ها جمع‌آوری کند؛ داده‌هایی از قبیل اطلاعات مربوط به سطوح رانش محور تا دما و RPM اسپیندل، رفتار خنک‌کننده و موارد دیگر.

 

هوش مصنوعی و بیرون راندن نیروی انسانی از صنعت:

همیشه تصویری که هوش مصنوعی ارائه می‌دهد، بسیار دقیق‌تر از یادداشت‌های اپراتور است. این‌ اطلاعات می‌توانند موجب راه‌اندازی سریع‌تر، چرخه‌های زمانی کوتاه‌تر، بهبود سطوح و افزایش دقت در ماشین‌کاری شود در یک کلام باید گفت در زمانه‌ی حاضر با استفاده از سیستم‌های هوش مصنوعی و دستگاه‌های هوشمند CNC، ماشین‌ها می‌توانند اطلاعات ضروری را در مورد نحوه عملکردشان در هنگام ساخت قطعه مناسب ارائه دهند. داشتن اطلاعات کافی درمورد چگونگی پردازش خودکار این فرآیند و به‌کارگیری آن در یادگیری ماشین به بهبود نتایج آینده کمک خواهد کرد. دستگاه مازاترول در شرکت مازاک، مثال خوبی برای به کارگیری بهینه هوش مصنوعی است. این شرکت اولین CNC اختصاصی خود را برای انجام ماشین‌کاری 5 محوره و چندکاره طراحی کرد و کنترل و مدیریت داده‌های پروژه محصول، نرم‌افزار CAM و CAD و رفتار ماشین را برعهده هوش مصنوعی گذاشت. این حجم عظیم اطلاعات برنامه‌ها، ابزار، داده‌های مختصاتی و تمامی پارامترهای مورد نیاز برای ماشین‌کاری را شامل می‌شود. برای پردازش خودکار همه این اطلاعات، دستگاه مازاترول مدل SmoothAi CNC شامل یک برنامه مدیریت پروژه به نام Mazak SMOOTH است که مجموعه‌ای از تجزیه و تحلیل‌های مدیریت‌شده با هوش مصنوعی را ارائه می‌دهد. پردازش فوق‌پیشرفته آن به کاهش زمان مورد نیاز برای به جریان انداختن داده‌ها به داخل و خارج از شبکه ماشینی کمک می‌کند. همین امر، موجب افزایش سرعت در راه‌اندازی می‌شود. با استفاده از این سیستم مدیریت پروژه، سیستم اصلی دستگاه می‌تواند پیکربندی ماشین، شرایط و رفتار عمومی دستگاه را به نرم‌افزار CAD/CAM آن منتقل و در عمل ورودی دستی و خطاهایی را که می‌تواند ایجاد کند، حذف کند. این قابلیت‌های پیشرفته باعث شده منحنی یادگیری صاف‌تر شود و اپراتورهای جدید بتوانند به‌راحتی کار با این دستگاه‌ها را آموزش ببینند و همچنین به کارمندان کم‌تجربه‌تر اجازه می‌دهد تا در کارهای تولیدی پیشرفته موفق ظاهر شوند.

 

مزایای استفاده از هوش مصنوعی در صنعت

هوش مصنوعی به قدری گسترده است که هر روز به فهرست بلند بالای مزایای به کارگیری آن در صنعت اضافه می‌شود، اما اگر قرار باشد یک مرور اجمالی بر کلیت آنها داشته باشیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • کاهش هزینه تولید: با بهینه‌سازی فرایند تولید قطعات صنعتی
  • بهبود کیفیت تولید: پیش بینی مشکلات و نواقص تولید و تحقق بهبود آن
  • پیش‌بینی نوسانات بازار: با استفاده از داده‌های حجیم و الگوریتم‌های هوش مصنوعی، و برنامه‌ریزی تولید در قدم بعدی.
  • کاهش خطاهای انسانی: خودکارسازی فرایند تولید و کاهش خطای انسانی
  • تشخیص خطا در تولید: منجر به بهبود کیفیت قطعات صنعتی
  • بهینه‌سازی تولید: بهره‌گیری از داده‌های حجیم و الگوریتم‌های هوش مصنوعی، بهینه‌سازی فرایند تولید قطعات صنعتی و کاهش زمان و هزینه تولید

چه ابزارهایی با کمک هوش مصنوعی ساخته می‌شوند؟

برای استفاده از هوش مصنوعی در تولید قطعات صنعتی، لازم است که قابلیت‌هایی مانند پردازش داده‌های بزرگ، تشخیص الگو، پیش‌بینی خطا و کنترل کیفیت قطعات به‌کار گرفته شوند. برای ساخت کدام نوع از قطعات صنعتی هوش مصنوعی به کار گرفته می‌شود؟ در ادامه مروری جزئی خواهیم داشت؟

  • قطعات خودرو: تولید قطعات خودرو مانند ترمزها، موتورها، جعبه دنده و سیستم‌های رانندگی، به منظور بهبود کیفیت و کاهش هزینه تولید.
  • قطعات هواپیما: تولید قطعات هواپیما مانند بال‌ها، پره‌ها، موتورها و سیستم‌های کنترل پرواز، به منظور بهبود کیفیت و کاهش هزینه تولید و نگهداری از هواپیماها.
  • قطعات الکترونیکی: تولید قطعات الکترونیکی مانند مدارهای یکپارچه، صفحات مدارچاپی و سایر قطعات الکترونیکی، به منظور بهبود کیفیت و عملکرد و همچنین کاهش هزینه تولید.
  • قطعات پزشکی: تولید قطعات پزشکی مانند ایمپلنت‌ها، ابزارهای جراحی و سایر قطعات پزشکی، به منظور بهبود کیفیت و کاهش خطای تولید و نیز کنترل کیفیت.
  • قطعات صنعتی و ماشین‌آلات: تولید قطعات صنعتی مانند دستگاه‌های تولیدی، تجهیزات پالایشی، دستگاه‌های بسته‌بندی و سایر ماشین‌آلات، به منظور بهبود کیفیت و افزایش بهره‌وری و همچنین کاهش هزینه تولید و نگهداری ماشین‌آلات.
  • قطعات ساختمانی: تولید قطعات ساختمانی مانند بلوک‌های ساختمانی، پنجره‌ها، درها و سایر قطعات ساختمانی، به منظور بهبود کیفیت و کاهش هزینه تولید و نیز کنترل کیفیت.
  • قطعات وسایل خانگی: تولید قطعات وسایل خانگی مانند یخچال‌ها، ماشین لباسشویی‌ها، ماشین ظرفشویی‌ها و سایر وسایل خانگی، به منظور بهبود کیفیت و کاهش هزینه تولید و همچنین کنترل کیفیت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *