ابزار ثابت

فروشگاه ابزارالات صنعتی

تماس شبانه روزی

021-66715011

توسعه صادرات ابزارالات صنعتی ایران به بازارهای جهانی

تهران خیابان امام خمینی روبه روی پاساژ ابزار یراق کوچه سلطانی پلاک 1

aminsabeti208@gmail.com

شنبه تا چهار شنبه 8 تا 16

09120181871

توسعه صادرات ابزارالات صنعتی ایران به بازارهای جهانی
171
8 آگوست 2023
nokarto

توسعه صادرات ابزارالات صنعتی ایران به بازارهای جهانی

رشد صادرات همیشه یکی از بزرگترین نشانه‌های توسعه اقتصادی هر کشوری بوده است. وقتی سرزمینی در ارسال تولیدات خود به سرزمینی دیگر موفق عمل می‌کند، نشانگر این است که تولیدگران آن مرز و بوم محصولی را به بار آورده‌اند که نه تنها استانداردهای مربوطه را به دست آورده، بلکه می‌تواند با گرفتن برچسب «صادراتی بودن» یک ارزش افزوده داشته باشد. براساس گزارش مرکز آمار ایران، رشد بخش صنعت در سال ۱۳۹۸ معادل منفی یک و هشت دهم درصد بوده است. با اینکه این عدد منفیست اما به گواه کارشناسان امر، حتی در این شرایط هم می‌توان گفت تولید ابزار در کشور مقرون به صرفه است. پارامترهای اصلی مورد نیاز این صنعت یعنی سوخت، مواد اولیه و نیروی کار همگی به صورت ارزان در دسترس هستند و اگر سیاست گذاری دولتمردان به درستی صورت بگیرد، شانس ارزآوری و اشتغال در این صنعت بسیار بالا خواهد بود. در این مقاله به بررسی موضوع توسعه صادرات ابزارآلات صنعتی ایران به بازارهای جهانی می‌پردازیم.

 

آنچه در این مطلب مرور خواهد شد:

حمل ابزار آلات صنعتی و خانگی چگونه انجام می‌شود؟

حمل و نقل دریایی ابزار آلات؛‌

حمل زمینی ابزارآلات

حمل و نقل ریلی ابزارآلات

حمل و نقل ابزار‌آلات صنعتی با هواپیما

هزینه حمل ابزار آلات صنعتی

کدام ابزارآلات صنعتی را می‌توان صادر کرد؟

چه کشورهایی برای صادرات ابزار مناسب نیستند؟

حمل ابزار آلات صنعتی و خانگی چگونه انجام می‌شود؟

هر صادرکننده ابزارآلات برای انتخاب مسیر مناسب، این آیتم‌ها را در نظر می‌گیرد: فاصله مبدأ تا مقصد، نوع بار، وزن و حجم ابزارها. بعد از این مرحله یکی از روش‌های حمل و نقل ترکیبی، هوایی، دریایی و زمینی را انتخاب خواهد کرد. آنچه در هر ایستگاه از این مسیر حائز اهمیت است، حفظ سلامت ابزارآلات و درست رسیدن آن به کشور مقصد است. در ادامه چند مسیر را مرور خواهیم کرد:

 

حمل زمینی ابزار آلات؛

یک روش مناسب برای حمل زمینی ابزارآلات صنعتی، مسیرهای کوتاه توسط کامیون و قطار است. اگر قصد تجارت ابزار و یراق با کشورهای هم‌مرز یا برخی از کشورهای اروپایی را دارید، می‌توانید به این گزینه هم فکر کنید. حمل زمینی ابزار‌آلات باید با کامیون‌های چادری و مسقف پیشرفته به انجام برسد. این خدمات به‌صورت دربست (FTL) و همچنین خرده‌بار (LTL) انجام شده و به‌عنوان یکی از ارزان‌ترین روش‌های حمل کالا محسوب می‌شوند.

 

حمل و نقل ریلی ابزارآلات

روش دوم حمل‌و‌نقل زمینی ابزار آلات صنعتی، ارسال این محموله‌ها از طریق خطوط ریلی و قطار است. حمل ریلی شامل کلیه خدمات ارسال انواع محموله‌های صادراتی، وارداتی و ترانزیتی مانند ابزار آلات از ایستگاه‌ها و مبادی مرزی کشور به کشورهای آسیای میانه، روسیه، کشورهای حوزه دریای بالتیک، ترکیه، سوریه، عراق و کویت است. این شیوه نیز برای مسیرهای نسبتاً کوتاه گزینه مناسبی محسوب می‌شود.

 

حمل و نقل دریایی ابزار آلات؛‌

اگر به‌دنبال تجارت با چین یا سایر کشورهای پیشرفته دوردست‌ها هستید،‌ حمل‌و‌نقل دریایی بهترین و به‌صرفه‌ترین گزینه برای حمل ابزار آلات خانگی و صنعتی خواهد بود. با استفاده از کشتی‌های باری غول‌پیکر،‌ امکان حمل محموله‌هایی با وزن و حجم بسیار بالا برای بازرگانان فراهم می‌شود.

 

حمل و نقل هوایی ابزارآلات

حمل هوایی ابزار‌آلات صنعتی به‌دلایلی مانند محدودیت مقدار کالای ارسالی و هزینه بالاتر نسب به سایر روش‌ها، رواج کمتری دارد. با این حال، روش ارسال هوایی کالا به‌عنوان سریع‌ترین شیوه برای حمل محموله‌ها شناخته می‌شود.

هزینه حمل ابزار آلات صنعتی و خانگی،‌ وابسته به فاکتورهای مختلف

تعرفه حمل و نقل ابزار آلات صنعتی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. برای مثال می‌توان به فاصله مبدأ تا مقصد، نوع ابزارها، حجم و وزن محموله و همچنین شیوه ارسال بار اشاره کرد.

 

چه ابزارآلات صنعتی را می‌توان صادر کرد؟

ابزار آلات انواع گوناگونی داشته و شامل هر نوع ابزاری است که برای استفاده در صنعت، ساختمان‌سازی، کشاورزی، باغبانی، خودروسازی و غیره طراحی و تولید می‌شود. یکی از نکات مهمی که توجه به آن احتمال موفقیت در صادرات ابزار آلات را افزایش خواهد داد، شناخت انواع ابزار و میزان تقاضای کشورهای خارجی برای آن است. برخی از انواع ابزارآلات برای صادرات عبارتند از:

 

صادرات ابزار آلات دستی

ابزارآلات دستی مثل میخکوب، چکش، پیچ گوشتی، مته، دستگیره و غیره است. این ابزارآلات بسیار کاربردی و پرطرفدار بوده و در هر خانه، اداره و ساختمانی استفاده می‌شود.

 

صادرات ابزار آلات برقی

این دسته از ابزار آلات شامل ابزارهایی همچون دریل برقی، فرز، دستگاه برش، دستگاه جوش و غیره است. این نوع از ابزارآلات در بخش صنعتی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و صادرات آن‌ها می‌تواند بسیار پرسود باشد.

 

صادرات ابزار دقیق

به ابزارهایی مانند اندازه‌گیرهای دیجیتال، میکرومتر، ماشین تراش CNC، سنسورها، شیرهای برقی، قالب‌های تزریق و پرس ابزار دقیق نام دارد. از این ابزارآلات معمولا در صنایع با فرایندهای خودکار از قیبل کارخانه‌های تولیدی، کارخانه‌های شیمیایی و غیره استفاده می‌شود.

 

صادرات ابزار آلات صنعتی

این دسته از ابزار آلات شامل ابزارهایی مانند دستگاه‌های تولید، دستگاه‌های بسته‌بندی، دستگاه‌های جوش و غیره است. در حال حاضر امکان طراحی و تولید بسیاری از ماشین آلات صنعتی وجود ندارد، بنابراین صادرات ماشین آلات صنعتی نمی‌تواند یکی از گزینه‌های سودآور باشد، مگر اینکه شما بعد از تحقیق بسیاری روی محصول خاصی دست بگذارید.

 

صادرات ابزار آلات الکترونیکی

این دسته از ابزار آلات شامل ابزارهایی مانند دستگاه‌های تست الکترونیکی، دستگاه‌های اندازه‌گیری الکترونیکی، دستگاه‌های تعمیر الکترونیکی و غیره است. با توجه به نقش کاربردی این ابزار آلات در صنعت مخابرات و الکترونیک در بسیاری از کشورها، صادرات ابزار آلات و قطعات الکترونیک می‌تواند سودآوری خوبی به همراه داشته باشد.

 

ابزار دیگر

ابزار آلات خودروسازی، پزشکی، ساختمان‌سازی، باغبانی و کشاورزی برخی از دیگر انواع ابزار آلات برای صادرات است.

چه کشورهایی برای صادرات ابزار مناسب نیستند؟

 

چین به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ابزار آلات در جهان شناخته می‌شود و صادرات ابزارآلات به این کشور آورده‌ای برای صادر کننده به همراه نخواهد داشت.

 

دبی، یکی از کشورهای عربی خلیج فارس است و به عنوان یکی از مراکز تجاری بزرگ در منطقه، از نظر واردات و صادرات محصولات صنعتی و تولیدی شناخته می‌شود. هرچند که با توجه به تحریم‌های کشورمان دبی نیز می‌تواند به دلیل همسایگی با ایران همچنین دسترسی به بازارهای بین المللی گزینه‌ای مناسب برای صادرات ابزارآلات صنعتی باشد، اما قبل از اتخاد هر تصمیم باید نسبت به رونق بازار اطمینان کسب کرد.

 

آلمان به عنوان یکی از قدرتمندترین و پیشرفته‌ترین کشورهای تولید کننده ابزار آلات شناخته می‌شود. بسیاری از کمپانی‌های بزرگ تولیدکننده ابزارآلات در آلمان مستقر هستند و کیفیت بسیار خوبی در محصولات آنها وجود دارد. با این حال، هزینه‌های تولید و برخی مشکلات از قبیل تحریم‌ها ممکن است باعث افزایش هزینه واردات ابزارآلات از آلمان شود و صادرات به این کشور توجیه اقتصادی نخواهد داشت.

 

ژاپن یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ابزارآلات در جهان است. کیفیت بسیار خوبی در محصولات ژاپنی وجود دارد و این کشور به عنوان یکی از مراکز پیشرفت تکنولوژی در جهان شناخته می‌شود. بنابراین این کشور به عنوان مبدأ واردات مناسب‌تر است تا مقصد صادرات.

 

لازم به ذکر است که برای انتخاب مناسب‌ترین کشور برای صادرات ابزار آلات، باید ملاحظاتی مانند هزینه، کیفیت محصولات، مشخصات فنی و نیازهای خاص مشتری خارجی را در نظر گرفت. همچنین باید با قوانین و مقررات وارداتی کشور مقصد آشنا شده و با توجه به آن‌ها، اقدام به صادرات ابزار آلات نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *